Wij zijn Gorinchem: Sommer Music Store

De Stad Gorinchem, 6 november 2023 ... door Eline Lohman

René Meulmeester is geboren in Rotterdam, maar daar zul je hem niet snel weer zien wonen. 25 jaar geleden kwam de gitaarbouwer in hart en nieren in Gorinchem wonen en sindsdien heeft hij een sterke band met de stad gekregen. En dat komt niet alleen door het feit dat de winkel waarvan hij eigenaar is, Sommer Music Store aan de Apppeldijk, al meer dan 100 jaar in Gorinchem zit. ,


GEEN ROTTERDAMMER MEER

,,,Al sinds 1987 kom ik regelmatig in Gorinchem. Ik voel me dan ook geen Rotterdammer meer. Ik ken daar nog goed de weg, maar in Gorinchem voel ik me echt thuis. En dat gevoel had ik al heel snel. Ik vind dit een heerlijke stad, waaraan ik erg gewend ben geraakt. De stadswallen zijn heel bijzonder. Daar wandel ik geregeld met mijn moeder, die sinds een jaar in Gorinchem woont. Ook zij is van Rotterdam naar deze stad toe gekomen. En de oude panden in de binnenstad zijn echt uniek.”

CONTACT MET ONDERNEMERS

Doordat René een winkel runt, kent hij veel mensen. Hij vindt het fijn dat hij door zijn werk veel andere ondernemers leert kennen. ,,Er zijn veel lokale, kleine winkels in deze stad. Ik kom er mensen tegen die dezelfde ideeën over ondernemen hebben als ik.” In 1919 is Sommer gestart in Gorinchem, van oorsprong als pianobedrijf. 


VROEGER SNAREN HALEN

In 1999 nam René de zaak over en sindsdien ligt de focus meer op gitaren, ook omdat dit een grote liefde is van de 58-jarige én hij merkt dat de populariteit van dit instrument toeneemt. Dat begrijpt de Gorcumer wel, want hij heeft een grote liefde voor dit muziekinstrument, dat hij al vele jaren bespeelt. ,,Zelf speel ik al heel lang gitaar; op mijn vijftiende zat ik al in een band. De bandjescultuur was in de jaren tachtig al groot in Gorinchem en dat is nog steeds zo. Dat vind ik positief merkwaardig in Gorinchem. Ik kende Sommer al wel: vroeger ging ik er als jonge gitaarspeler snaren halen en toen was ik al onder de indruk van de winkel. Geweldig dat ik nu eigenaar ben van diezelfde zaak! Ik vind het belangrijk om de naam in ere te houden, dus ik doe er alles aan om de zaak voort te zetten.”

 
Wij slaan cookies op om onze website te verbeteren. Is dat akkoord? Ja Nee Meer over cookies »